Ingrediënten
200 gr kikkererwten uit blik
300 gr artisjokharten uit blik
½ citroen
2 el tahin
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
¼ tl gemalen venkelzaad
snuf zout en peper
voor garnering
extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes
pistachenootjes
peterselie
Bereidingswijze
Maal de kikkererwten samen met de artisjokharten in een keukenmachine tot een egale massa.
Pers het sap van een halve citroen en pers de knoflook. Voeg het sap samen met de knoflook, tahin, olijfolie, venkelzaad, zout en peper toe aan het kikkererwten-artisjokmengsel. Maal tot alles goed gemengd is. Mocht de structuur nog iets te grof zijn, voeg dan een scheutje water toe.
Garneer de artisjokhummus met een flinke scheut extra vierge olijfolie, granaatappelpitjes, grof gehakte pistachenootjes en wat verse peterselie!