Ingrediënten
400 gram pompoen (geschild en in blokjes)
3 el notenpasta of 100% pindakaas
225 gram bloem
2 tl wijnsteenbakpoeder
75 ml plantaardige olie
10 medjoul dadels (ontpit)
3 eieren
2 el kaneel
1,5 el koekkruiden
1 handje pompoenpitten
2 el sesamenzaad
snuf zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier en vet de randen in met olie.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaar. Giet af, pureer de pompoen en laat afkoelen in een kom. Pureer de dadels, eieren, notenpasta, kaneel en koekkruiden samen met de pompoen tot een gladde massa.
Meng vervolgens het meel samen met het zout en het wijnsteenbakpoeder door elkaar. Roer beetje bij beetje door het pompoenmengsel tot er een samenhangend beslag ontstaat.
Schep alles in het bakblik en strijk glad. Verdeel de pompoenpitten en sesamzaadjes erover en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar.
Lekker om een plak pompoenbrood te besmeren met wat notenpasta en blauwe bessen!