Ingrediënten
2 artisjokken
2 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
½ tl korianderzaad
2 citroenen
Bereidingswijze
Breng een pan met royaal water aan de kook.
Verwijder de harde stengel van de artisjokken en snijd ongeveer 1 à 2 centimeter van de bovenkant af.
Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap van beide citroenen. Voeg de helft van het sap toe aan het kookvocht en kook de artisjokken in ongeveer 45 minuten gaar. Zorg ervoor dat ze onder water blijven. Leg er eventueel een schoteltje voor het gewicht!
Meng het resterende citroensap en de rasp door de mayonaise en voeg het kerriepoeder toe. Kneus het korianderzaad een beetje en meng door de saus.
Dip de artisjok blaadjes in de citroen-kerrie mayonaise. Zodra alle blaadjes op zijn, schep dan met een lepel het harige deel weg (niet eetbaar) en dan komt het lekkerste, het artisjokhart!