Ingrediënten
4 conference peren
1 vanillepeul
1 steranijs
1 laurierblaadje
3 kardamom peulen
1 kaneelstokje
100 ml honing
2 sinaasappels
75 gram kristalsuiker
200 ml witte wijn
Bereidingswijze
Schil de peren. Pers het sap van de sinaaspappels. Halveer de vanillepeul over de lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 500 ml water, de wijn met de honing en de suiker langzaam aan de kook. Voeg zodra de suiker is opgelost de vanillepeul en het merg, de steranijs, het laurierblaadje, de kardamom, het kaneelstokje en het sinaasappelsap toe. Ook lekker om de schil van een sinaasappel toe te voegen voor extra smaak.
Doe de peertjes in de pan en kook tenminste een uur op laag vuur. Prik met het puntje van een mes in de peer om te controleren of de peer zacht genoeg is. Haal de peertjes uit de pan kook het resterende vocht in tot gewenste dikte.
Lekker met een bolletje ijs, maar ook bij de yoghurt, in een salade of bij een kaasplankje.