Ingrediënten
150 gram lijnzaad
40 gram pompoenpitten
30 gram sesamzaadjes
40 gram zonnebloempitten
2 el olijfolie
snuf zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom alle zaden en pitten door elkaar en voeg de olijfolie toe en een snuf zout toe.
Schenk er 185 ml water bij, roer door en laat een half uur staan. Tot alle zaden en pitten het vocht hebben opgenomen.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een nieuw vel bakpapier op zodat je de plak zo dun mogelijk kunt uitrollen. Haal het vel bakpapier eraf en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de bakplaat uit de oven en snijd voorzichtig puntjes of rechthoeken uit de grote plak. Draai de crackers om en bak nog eens 5 minuten in de oven. Ook erg lekker om gedroogde kruiden aan de crackers toe te voegen!