Ingrediënten
Voor de brownie
3 zoete aardappelen
50 gram havermeel
60 gram amandelmeel
5 el cacao
1 el pindakaas (100% natuurlijke pindakaas)
1,5 tl kaneel
8 medjoul dadels
snuf zout
80 gram gemengde noten
Voor de topping
1 el cacao
3 el maple syrup
20 gram gemengde noten
snuf zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen en snijd in partjes. Kwast in met wat (kokos)olie en rooster in ongeveer 45 - 50 minuten zacht en gaar.
Wel de medjoul dadels in een kom met water. Wanneer deze zacht zijn, ontpitten en samen met de pindakaas en 2 eetlepels water malen tot een gladde puree in de keukenmachine. Voeg de zoete aardappel toe en maal nogmaals tot een gladde massa.
Meng voor de brownie het meel (haver- en amandel), cacao, kaneel en een snuf zout. Roer het zoete aardappel mengsel en de noten erdoor.
Bekleed een kleine bakvorm (18cmx25cm) met bakpapier en verdeel het browniemengsel over de bakvorm. Bak 30 minuten in de oven op 180 graden.
Voor de topping roer je de maple syrup samen met 1 el cacao en een snufje zout door elkaar. Hak 20 gram gemengde noten grof.
Verdeel zodra de brownie klaar is het cacaosausje erover en garneer met de grof gehakte nootjes. Ik haal zo'n 10 stukjes brownie uit dit recept!